Høfeber – behandling

Få behandling for din høfeber

Ifølge eksperter lider helt op imod en million danskere af høfeber. Og billedet ser tilsvarende ud i resten af den vestlige verden, hvor høfeber, og andre former for allergi, regnes for at være den hyppigste af alle kroniske sygdomme. Lider du af høfeber, kender du symptomerne alt for godt allerede. Men der er ingen grund til at lide videre i stilhed, for du kan sagtens få behandling for din høfeber.

Du kender symptomerne

Lider du af høfeber, har du sikkert allerede fået diagnosen stillet hos din læge – og du kender i hvert fald alle symptomerne ud og ind. Det er noget med en næse, der løber og klør og stopper til, nyseture og øjne, der bliver røde, irriterede, klør og løber i vand. Mange spørger, om du er forkølet, men du ved, at det er meget værre end en omgang forkølelse. For når symptomerne pludselig sætter ind på en varm forårsdag, ved du, hvad klokken er slået. Så er det atter høfeber-tid. Og det er vanvittigt irriterende og plagsomt.

Høfeberbehandling, der virker

Høfeber kan desværre ikke kureres, så det forsvinder helt og for altid. Men selvom der ikke er nogen kur mod høfeber, betyder det ikke, at du skal lide i stilhed uden at gøre noget ved ubehaget. Det kan nemlig godt lade sig gøre at få en høfeberbehandling, så du bedre kan leve med symptomerne i de uger eller måneder, høfeberperioden varer.Det bedste, du kan gøre, er at kontakte din læge, og så kan I sammen finde frem til den behandling, der virker for dig. Ofte er det nødvendigt at prøve sig frem med forskellige midler mod høfeber, før du finder frem til det, der virker bedst for dig.

Der er forskellige former for medicin, der kan lindre symptomerne ved høfeber. Det er blandt andet antihistamin, der kan fås som piller, som næsespray eller som øjendråber. I sværere tilfælde kan du få binyrebarkhormon, der kan fås som næsespray, i tabletform eller som indsprøjtning. Og som noget forholdsvist nyt kan det nu også lade sig gøre at få en egentlig allergivaccination, der gives som indsprøjtning eller i tabletform.De fleste mennesker med høfeber vil kunne finde en eller anden form for behandling, der stort set kan fjerne deres symptomer ved høfeber – eller i hvert fald mindske symptomerne ganske væsentligt. Så virker den ene form for medicin ikke, bør du tale med din læge og prøve en anden type medicin.

Hvad kan du selv gøre for at lette din høfeber?

Ud over de forskellige former for medicin er der også et par ting, du selv kan tænke over, når pollensæsonen, og dermed høfebersæsonen, rammer vores breddegrader. Du kan for eksempel så vidt muligt holde døre og vinduer lukkede i dagtimerne, så du undgår at få pollen indenfor. Det er også en god idé at undlade at tørre dit vasketøj, og ikke mindst dit sengetøj, udendørs i pollensæsonen. Endelig kan det anbefales at huske solbrillerne – og at skylle dit hår, inden du går i seng, hvis du har været meget ude i løbet af dagen.