Hvem er vi?

Mit navn er Philip, og jeg har stiftet høfeber.dk, fordi jeg har døjet med høfeber det meste af mit liv. For fire år siden slap jeg imidlertid af med langt størstedelen af min høfeber, og det har været et mirakel, som jeg har været nødt til at undersøge nærmere.  

Det er aldrig nemt at svare på spørgsmålet, “hvem er jeg?” Jeg kan dog fortælle, at jeg hedder Philip, at jeg er en mand på 44 og far til teenagedatteren Milla. Derudover har høfeber været definerende for mig og mit liv, indtil for få år siden. 

Jeg har nemlig døjet med høfeber, astma, allergiske reaktioner og overfølsomhed, lige så længe jeg kan huske. Det har selvfølgelig påvirket min livskvalitet såvel som min arbejdsdygtighed og min glæde ved sport – og ikke på den gode måde. 

For fire år siden skete der imidlertid dét, at jeg nærmest slap af med min høfeber, og de sidste par år har jeg ikke gjort brug af medicin overhovedet. Det har fået mig til at undersøge og eksperimentere med mere alternative behandlinger af høfeber, og her på høfeber.dk deler jeg ud af min viden og min historie. 

Sådan har høfeberen påvirket mig 

Jeg er et menneske, der altid har holdt af fysisk udfoldelse og sport. Jeg elsker at stæse afsted på både ishockeybaner, til tennis og rullehockey. Desværre har høfeberen i mange perioder lagt en gevaldig dæmper på sportsglæden. For det er bare ikke lige så sjovt, når man må hive efter vejret, så det piver og hviner. 

Uarbejdsdygtige perioder 

Høfeberen har også kostet mig et normalt arbejdsliv, fra tid til anden. I nogle perioder har allergien været så slem, at jeg har været uarbejdsdygtig, og i andre har den bare frataget mig glæden ved mit arbejde. Og også ved meget andet, for når det klør, kradser og irriterer, er det svært at bevare det gode humør. 

Somre i høfeber-helvede 

Om sommeren er det selvfølgelig værst, som alle de, der lider af høfeber, må vide med smertelig sikkerhed. Alskens partikler fra pollen, birk og græs gør det noget nær muligt at færdes nogen steder. Og selvom man lukker sine vinduer, vasker sit ansigt og sit tøj, bliver det bare ved med at være dødirriterende. 

Medicin i lange baner  

Man er villig til at gøre det meste, når man lider af høfeber, og jeg har prøvet en række medikamenter, som forskellige læger har ordineret. Jeg har været mere eller mindre afhængig af min lille, blå inhalator og astmaspray, og jeg har brugt mange penge på mange piller. 

I en periode har jeg fået binyrebarkhormon, som også bruges ved ret alvorlige sygdomme som gigt og KOL. Det gjorde mig faktisk arbejdsdygtig og tog den værste allergi hele året, men det blev hurtigt dyrt i piller, og jeg var ikke videre vild med at tage dem. 

Inspirationen til høfeber.dk 

Men for fire år siden oplevede jeg så noget meget overraskende og meget glædeligt: Min første næsten-høfeberfri sæson. Det var lidt af et mirakel, og det fik mig selvfølgelig til at tænke, for hvordan i alverden kunne jeg pludselig være blevet rask?  

Jeg kunne ikke sætte fingeren på andet, end at jeg havde omlagt min livsstil en del, et års tid forinden. Jeg var begyndt at dyrke yoga og spiste væsentligt mere grønt, og mindre kød. Det var selvfølgelig ikke sikkert, at det var dét, der var grunden, men noget tydede på det.  

Jeg bibeholdt livsstilen, og de kommende år gik det bedre og bedre med høfeberen. Og de sidste to år har jeg faktisk slet ikke taget medicin! Derfor er jeg meget åben for at undersøge alternativer til medicinalindustrien, og at formidle dem til dig. 

Missionen med høfeber.dk 

Min mission med høfeber.dk er at dele min viden om, og min historie med, høfeber. Jeg ønsker at inspirere dig til at gå på opdagelse i mulige behandlinger, som du måske ikke lige har tænkt over før – og som din læge garanteret ikke har nævnt. Her vender vi hver en sten og undersøger, hvad der virker, og hvad der ikke virker. 

Alternativ viden og erfaringer 

På høfeber.dk deler jeg mange og mangfoldige historier om folk og deres rejser med høfeber. Jeg er interesseret i både at gøre dig og mig selv klogere på, hvordan man kan behandle høfeber uden et hav af fabriksfremstillede præparater. 

Der er næppe én sandhed, og noget virker for nogle og ikke for nogle andre. Her på siden deler vi viden og historier med hinanden, og vi lader os inspirere til selv at undersøge nye aspekter. Du kan tage det, som du kan bruge, og smide resten over skulderen. 

 

 

En bro til behandlinger 

Jeg ønsker også, at høfeber.dk skal virke som et bindeled mellem mig selv og endnu klogere mennesker derude. Derfor må du hellere end gerne kontakte mig, så jeg kan sætte dig i forbindelse med mulige behandlere eller løsninger på medicin. 

Ingen kommercielle interesser 

Dette er et uafhængigt medie, og høfeber.dk har ingen økonomiske interesser i produkter eller virksomheder. Vi formidler ikke gennem salg eller promovering. Blot foreligger der et ønske om, at du også kan leve et liv, som hverken er begrænset af høfeber eller afhængigt af medicinalindustrien.