Høfeber – piller

Tag piller og slip for din høfeber

Høfeber er heldigvis ikke nogen alvorlig sygdom, men symptomerne kan være meget generende. Det ved de mange mennesker, der lider af høfeber, alt for godt. Men desværre findes der ikke en mirakelkur, der kan kurere din høfeber en gang for alle. Der findes dog medicin i form af piller, næsespray, øjendråber og indsprøjtninger, der kan lindre symptomerne ganske meget – og i mange tilfælde kan medicinen faktisk fjerne symptomerne helt.

Søg hjælp hos din læge

Har du mistanke om, at dine symptomer – med en næse, der løber og klør, hyppige nyseture og øjne, der er røde, irriterede, klør og løber i vand – er andet og mere end en forårsforkølelse, så bør du gå til din læge for at få stillet en diagnose. Lægen vil eventuelt sørge for, at du får foretaget en såkaldt priktest, der kan vise, om du lider af allergi. Gør du det, er der desværre ikke nogen kur, der kan fjerne sygdommen, men du kan forebygge og behandle symptomerne.

Forsøg at undgå pollen

Har du høfeber, kan du selv gøre en del for at undgå at blive udsat for alt for meget pollen. Du kan for eksempel holde døre og vinduer lukkede i løbet af dagen og undlade at tørre vasketøjet uden døre. Det er også en god idé at huske solbrillerne, når du er ude. Og at tage et bad, inden du går i seng, så du får skyllet alt pollen af. Det er dog umuligt helt at undgå pollen, og derfor er det svært at undvære medicin, når høfeberen er på sit højeste. Heldigvis er der flere forskellige muligheder, så du forhåbentlig kan finde det, der virker bedst for dig.

Høfeberpiller hjælper mange allergikere

Langt de fleste med høfeber kan fjerne alle eller de fleste af symptomerne med antihistaminer i form af piller, eventuelt suppleret med en næsespray og øjendråber. De fleste høfeberpiller kan fås i håndkøb. Piller virker forskelligt på forskellige mennesker, så det bedste, du kan gøre, er at prøve dig frem, indtil du har fundet dem, der fungerer bedst for dig. Nogle antihistaminer kan virke sløvende, så det er selvfølgelig en fordel at finde nogle piller, der virker ikke-sløvende på dig. I langt de fleste tilfælde kan høfeberen holdes nede med høfeberpiller. Men er symptomerne mere voldsomme, kan det være nødvendigt med binyrebarkhormon i pilleform eller som indsprøjtninger. Og endelig er en allergivaccination mod høfeber nu også en mulighed. Så der er flere gode muligheder for at blive din høfeber kvit, så du igen kan nyde foråret og sommeren uden døre.